Политиката за поверителност и бисквитки
Виж

Пространството за ЛГБТИ хората в България все повече се свива

Пространството за ЛГБТИ хората в България все повече се свива

По-рано тази година Фондация GLAS представи данни от социологическо изследване за нивата на хомофобия в България. Според анкетата, проведена в периода август-септември 2018 г., отношението към ЛГБТИ+ хората у нас през последните 6 години е претърпяло регрес. Пълният доклад с резултатите от проучването може да свалите и разгледате тук >> Доклад (версия на български).

Провеждането на проучването е част от проекта „Наречи я омраза: повишаване на осведомеността за анти-ЛГБТИ престъпления“. Той има за цел да повиши осведомеността за престъпленията от омраза срещу ЛГБТИ+ хората сред широката общественост и вътре в ЛГБТИ+ общностите, да подчертае необходимостта от докладване, както и да овласти жертвите на подобни престъпления.Проектът стъпва върху общата нужда в Европейския съюз от информиране и овластяване на целевите общности, както и предотвратяване на вторична виктимизация на жертвите на хомофобски и трансфобски престъпления от омраза. Проектът ще бъде реализиран в 10 европейски държави от консорциум от близо 50 партньорски организации.

Тук може да видите и обобщения доклад, представящ анализ и данни от страните Белгия, България, Унгария, Ирландия, Италия, Полша, Словения, Великобритания, Хърватска, Литва.

Още публикации

Онлайн GLAS

Уеб платформи и онлайн кампании част от дигиталното портфолио на Фондация GLAS.

 
Work It OUT
Rainbow Hub
BrinkItOn
We Are Tolerant
Sofia Pride
Stop Hate
Sofia Pride Arts