Политиката за поверителност и бисквитки
Виж

Фондация GLAS и партньори организираха международна конференция за брачно равенство

Фондация GLAS и партньори организираха международна конференция за брачно равенство

На 8 ноември в София международната конференция „Признаване на правата на еднополови двойки, сключили брак или съжителство в ЕС” за първи път доведе изявени експерти от различни страни, които да споделят постигнатото от тях до момента в родните им държави и какво предстои да се направи в битката за брачно равенство.

Фондация GLAS в партньорство с Центъра за изследване на демокрацията, Фондация “Ресурсен център – Билитис” и Младежка ЛГБТ организация “Действие” бяха организатори на събитието. Конференцията се осъществи по проекта Love Moves, финансиран от Rights, Equality and Citizenship Programme и посветен на брачното равенство и правото на пребиваване в ЕС на хомосексуални двойки.

В програмата участваха Монин Грифит директор на организацията Belong To и част от екипа на YES! Campaign, който успя да постигне победа в референдума в Ирландия; Габи Кайеха, ръководеща ЛГБТИ консултативния съвет към Министерство на Европейските Афери и Равенството в Малта, а Теодора Ротару от Румъния даде подробности за проваления референдум в страната й и победата по делото Коман.

Още публикации

Онлайн GLAS

Уеб платформи и онлайн кампании част от дигиталното портфолио на Фондация GLAS.

 
Work It OUT
Rainbow Hub
BrinkItOn
We Are Tolerant
Sofia Pride
Stop Hate
Sofia Pride Arts