Политиката за поверителност и бисквитки
Виж

Фондация GLAS с участие в конференция на тема „Език на омразата“

Фондация GLAS с участие в конференция на тема „Език на омразата“

Посолството на Държавата Израел, Посолството на Германия и Гьоте-институт България организират конференция на тема „Език на омразата“ на 19 февруари 2020 г. (сряда) от 14.00 до 16.30 часа в сградата на Гьоте-институт. Събитието цели да даде възможност за дискусия относно езика на омразата: как ни въздейства като общество, каква е законодателната рамка и какво можем да направим, за да застанем заедно срещу това.

Конференцията ще започне с обръщение от посланика на Израел, Н. Пр. Йорам Елрон, посланика на Германия, Н. Пр. Кристоф Айххорн, кметa на София, Йорданка Фандъкова, и генералния директор на дирекция „Глобални въпроси“ към Министерство на външните работи, Пламен Бончев. Представители на неправителствени организации също ще представят своята дейност срещу езика на омразата. Гости ще бъдат: Симеон Василев (Фондация GLAS), Радослав Стоянов (Български хелзинкски комитет), Юлия Дандолова (Организацията на евреите в България „Шалом“) и Димитър Димитров (Уикимедия). Необходима е предварителна регистрация за участие до 14 февруари (петък) на страницата на Гьоте-институт: https://bit.ly/31N5ALN

След конференцията от 17.00 до 19.00 часа в библиотеката на Гьоте-институт ще се проведе уикипедиански редактон на тема „Език на омразата“. Участие могат да вземат всички, които искат да създават и допълват статии по темата. Предварителна регистрация не е необходима. Работният език е български, a редактонът е подходящ и за начинаещи редактори.

Библиотеката на Гьоте-институт е с обновена концепция за предлаганите от нея библиотечни услуги и пространство. Тя е публично пространство и затова важна част от новата концепция е да бъде достъпна и за хора със специални нужди. Като възможно най-отворено и достъпно място библиотеките играят важна роля по отношение на целите за устойчиво развитие на Организацията на обединените нации. Библиотеката на института ще бъде отворена отново през април 2020 г. след великдеснките празници.

Онлайн GLAS

Уеб платформи и онлайн кампании част от дигиталното портфолио на Фондация GLAS.

 
Work It OUT
Rainbow Hub
BrinkItOn
We Are Tolerant
Sofia Pride
Stop Hate
Sofia Pride Arts