Политиката за поверителност и бисквитки
Виж

Заедно за правата на ЛГБТИ в България

Заедно за правата на ЛГБТИ в България

Фондация GLAS се включи в проекта „Заедно за правата на ЛГБТИ в България“, който беше стартиран през 2018 г. от Фондация „Работилница за грандански инициативи“ в партньорство с Български дарителски форум, Българско училище за политика „Димитър Паница“, Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“. Той цели да повиши чувствителността към многообразните форми на дискриминация и предразсъдъци, с които се сблъскват ЛГБТИ хората в България сред учители, политици, бизнес лидери, лидери на гражданското общество и родители на ЛГБТИ младежи.

В рамките на проекта GLAS реализира кампания в социалните мрежи с видеа, разказващи личните истории на представителите от различни възрасти и социален статус на ЛГБТИ общността у нас. Онлайн кампанията беше стартирана непосредствено преди София Прайд на 9 юни и една от целите й бе да привлече нови сподвижници към най-голямото правозащитно събитие за ЛГБТИ у нас. В края на 2018 г. GLAS осъществи и билборд кампания с прегърнати еднополови двойки в София, Пловдив, Бургас и Варна. Във Варна една от билборд визиите беше вандализирана и свалена в средата на декември 2018 г., което провокира масов обществен дебат в социалните мрежи и национите и международни медии. Билборд кампанията беше съпроводена от реклама в печатни издания и обществения транспорт и беше насочена към гражданите, които нямат ясно формулирана позиция по въпросите за нуждата от равнопоставеност на ЛГБТИ хората у нас.

В проекта участваха и близо 600 учители и 600 представители на граждански организации от 30 града в страната, както и общо 200 политици и бизнес лидери, които се включиха в специално разработени информационни семинари. Инициативата ще приключи с национална конференция, която ще се проведе през 2019 г. под егидата на Омбудсмана и ще постави фокус върху възможни последващи действия в подкрепа на правата на ЛГБТИ хората у нас.

>Проектът „Заедно за правата на ЛГБТИ в България“ е съфинансиран от Европейския съюз по програма „Права, равенство и гражданство“.

Още публикации

Онлайн GLAS

Уеб платформи и онлайн кампании част от дигиталното портфолио на Фондация GLAS.

 
Work It OUT
Rainbow Hub
BrinkItOn
We Are Tolerant
Sofia Pride
Stop Hate
Sofia Pride Arts