Политиката за поверителност и бисквитки
Виж

Групи за взаимопомощ за живеещи с ХИВ и техните близки роднини

Групи за взаимопомощ за живеещи с ХИВ и техните близки роднини

Фондация GLAS в партньорство с CheckPoint София на Фондация “Здраве без граници” провеждат месечна група за взаимопомощ за пациенти, живеещи с ХИВ. В рамките на всяка безплатна среща пациенти, носители на вируса, могат да споделят в защитена среда своите постижения, трудности и предизвикателства и по този начин ще получат и предоставят на други хора емоционална и морална подкрепа. Участниците в групата се спират на конкретни ситуации и проблеми, като не е изключено при необходимост и с разрешение на участниците в групата в определени срещи да бъдат включвани лекари, юристи или други специалисти. В основата си обаче групите са основани на взаимопомощ и не целят професионална психотерапия.

Срещите се модерират от Александър Миланов, клиничен социален работник, с опит в консултирането на пациенти със социално значими заболявания, деца и младежи в риск, приемни родители и осиновители. Проявяващите интерес да се включат в инициативата могат да следят сайта и Facebook страницата на CheckPoint София.

Близки и роднини на живеещи с ХИВ хора също могат да посещават специализирана група за взаимопомощ. Всяка среща се води от клиничен социален работник и се провежда в рамките на 90 минути, извън работно време. Срещите са безплатни и достъпни за всеки, който познава, живее или има силна емоционална връзка с живеещи с ХИВ. Желаещите да се запишат трябва да попълнят онлайн формуляра тук.

Още публикации

Онлайн GLAS

Уеб платформи и онлайн кампании част от дигиталното портфолио на Фондация GLAS.

 
Work It OUT
Rainbow Hub
BrinkItOn
We Are Tolerant
Sofia Pride
Stop Hate
Sofia Pride Arts