Политиката за поверителност и бисквитки
Виж

Не просто думи

Не просто думи

Не просто думи (Изграждане на национално движение срещу речта на омразата, което се изправя срещу антисемитизма, хомофобията, трансфобията, ксенофобията и други форми на нетолерантност)

Цели

Основната цел на проектът „Не просто думи“, финансиран по програма „Права, равенство и гражданство“ на Европейския съюз, е да подобри колаборация между общности, които са засегнати от реч на омраза и да създаде национално движение от съюзници, което предотвратява и се бори срещу антисемитизма, хомофобията, трансфобията, ксенофобията и други форми на нетолерантност, като особен фокус се поставя върху включването на младежите в този процес.

Дейности

  • Изследване на човешкото лице на омразата: провеждане на интервюта с хора, засегнати от реч на омраза и създаване на видеа, разказващи историите им, както и интервюта с хора, които използват реч на омраза, които не са членове на радикални групи, които ще покажат как страхът от непознатото може да предизвиква омраза.
  • Информационна кампания, насочена към младежи и хора, които нямат изградена позиция по темата, която ще покаже кратък филм „Лицето на омразата“, разпространен чрез YouTube и мейнстрийм медийни канали, както и провеждане на отворени събития в пет големи града в България.
  • Работа с журналисти за изработване на контранаративи, които да спрат разпространението на реч на омраза с краен резултат медийна кампания.
  • Изграждане на възможност в засегнатите общности да се противопоставят на речта на омраза и засилване на колаборацията между тях, чрез уъркшопи в 5 различни града за младежи от ЛГБТИ, еврейската общност и други уязвими групи.
  • Финално събитие, в което ще се включат общности и съюзници, които заедно ще изградят план за движение срещу омразата.

Продължителност

24 месеца (от януари 2020 до януари 2022)

Партньори

Фондация „Ресурсен център Билитис“

Асоциация на европейските журналисти

Организация на евреите в България „Шалом“

Онлайн GLAS

Уеб платформи и онлайн кампании част от дигиталното портфолио на Фондация GLAS.

 
Work It OUT
Rainbow Hub
BrinkItOn
We Are Tolerant
Sofia Pride
Stop Hate
Sofia Pride Arts