Доклад: Икономическата цена на хомофобията в България

Настоящият анализ е опит за количествена оценка на икономическата цена на хомофобията в България. Широк спектър от научни теории в областта на икономиката, социологията, общественото здраве, психологията и други обществени науки подкрепят идеята, че пълните права и приобщаването на ЛГБТИ+ хората са свързани с по-високи нива на икономическо развитие и благосъстояние.

България губи между 2,4 и 4,9 милиарда долара допълнителен БВП на година заради дискриминацията спрямо ЛГБТИ хората

БВП на България може да е с 2,5% до 5% по-висок при пълно приемане и равноправие на ЛГБТИ+ хората. Изчисленията на Института за пазарна икономика показват, че в реално изражение за 2023 г.

Спечели две нощувки в Hyatt Regency Sofia с фондация GLAS

Има ли по-хубав начин да отбележим София Прайд освен с любимия ни човек? Сега Hyatt Regency Sofia и фондация GLAS ти дават възможност да спечелиш 2 безплатни нощувки с включена закуска за теб и любимия ти партньор или приятел в Hyatt Regency Sofia на 21 и 22 юни!

Конференция „Семейство като всяко друго“

Фондация GLAS в партньорство с фондация „Български адвокати за правата на човека“ и посолствата на Франция и Кралство Нидерландия организира дискусия относно защитата на семейните отношения в еднополови семейни двойки, която ще се състои на 29 май 2024 година от 9,30 до 14,30 часа в зала „Славейков“ на Френския институт.