Политиката за поверителност и бисквитки
Виж

Отворено писмо от главния изпълнителен директор на Reward Getaway до кмета на Пловдив Иван Тотев

Отворено писмо от главния изпълнителен директор на Reward Getaway до кмета на Пловдив Иван Тотев

Вчера главният изпълнителен директор на международната компания Reward Getaway с офиси и в Пловдив Дъг Бътлър публикува в своя LinkedIn профил отворено писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев. В него мениджърът дава глас на тревогата си от засилването на езика на омразата и заплахите за насилие във втория по големина град в България срещу хората с нетрадиционна сексуална ориентация, и изразява желанието си за сътрудничество с Фондация GLAS и местната технологична индустрия за отваряне на по-широк диалог и осигуряването на подкрепа за ЛГБТИ общността. Публикуваме пълния текст на отвореното писмо с надеждата, че и други топ мениджъри и компании ще последват примера му.

Пиша ви от името на Reward Gateway, за да изразя загрижеността си относно актуалната активност в Пловдив, насочена срещу ЛГБТ+ общността и събитието Прайд в Пловдив.

Бяхме информирани за нарастване на речта на омразата и заплахите за насилие по време на планирани събития и срещу членове на тази общност в Пловдив. Ние вярваме в абсолютното право на хората да живеят и да обичат свободно и се надяваме, че вие и политическите и бизнес лидери в Пловдив също подкрепяте толерантността, приемането и включването.

Някои от плакатите и листовките, разпространявани в града ви съдържат невежи и безразсъдни лъжи за гейовете и лесбийките и заплашват състоянието на хората ни. Дори прочетохме и за местни и национални политически елементи, които тиражират тази омразна реторика.

Бих желал да ви помоля да разгледате случая, да предприемете нужните мерки, за да спрете действията от омраза и да говорите открито срещу невежеството и омразата от всякакъв тип в името на вашите ценности и тези на вашите хора.

Reward Gateway e дългосрочен работодател в Пловдив, който в момента дава работа на над 200 души с годишна заплата от няколко милиона лева. Наскоро се ангажирахме с още милиони в нови съоражения за хората ни в красивия ви град.

Reward Gateway решава да инвестира в Пловдив и в населението, защото вярваме, че споделяме общи ценности и искаме средата да е свободна от дискриминация и да посреща всякакви хора, независимо от сексуалната им ориентация.

Ще работим с Фондация GLAS и технологичната индустрия в Пловдив, за да провокираме разговор и по-голямо разбиране за това как работодателите могат да подкрепят ЛГБТ+ общността и ви каним да вземете участие по този въпрос.
Благодаря ви за отделеното внимание.

Искрено ваш,
Дъг Бътлър
Главен изпълнителен директор
“Да направим света по-добро място за работа.”

Още публикации

Онлайн GLAS

Уеб платформи и онлайн кампании част от дигиталното портфолио на Фондация GLAS.

 
Work It OUT
Rainbow Hub
BrinkItOn
We Are Tolerant
Sofia Pride
Stop Hate
Sofia Pride Arts