Политиката за поверителност и бисквитки
Виж

В подкрепа на ЛГБТИ хората и техните семейства

В подкрепа на ЛГБТИ хората и техните семейства

Понякога най-близките ни хора имат нужда от втори шанс, за да намерят правилните думи и пътя обратно в живота ни. Това е посланието на нова рекламна кампания, създадена съвместо от американската телекомуникационна група Verizon и PFLAG – най-голямата американска неправителствена организация, обединяваща семейства и съюзници с ЛГБТИ хора. Кампанията представя истории на истински семейства, които са били разделени, но впоследствие се събират отново благодарение на по-добро общуване и повече разбиране помежду си.

PFLAG и Verizon наемат режисьора и ЛГБТИ съюзник Лий Хърш, за да заснеме емоционалния клип. Крайният продукт от съвместната им работа показва как първото съобщаване на новината, че си гей, пред семейството, може да бъде посрещната негативно, но това не означава, че непременно е краят. Чрез тази кампания, която е и социална, двете организации свързват реални хора и техните семейства и им дават втори шанс да поговорят и да постигнат взаимно разбиране. Защото разкриването не би трябавало да е причина за отчуждаване между ЛГБТИ хората и техните роднини и близки, а напротив – началото на едно по-дълбоко опознаване.

Ние от Фондация GLAS споделяме позитивното послание на нашите приятели от PFLAG и ви напомняме, че ако сте родители на ЛГБТИ деца и имате нужда да споделите притесненията си, както и да получите повече информация или съвет за това как да превъзмогнете проблемите в общуването си с тях, не се колебайте да се свържете с нас на имейл адрес: help@glasfoundation.bg или през официалните ни канали във Facebook и Instagram. Фондация GLAS поддържа група за взаимопомощ за родители и роднини на ЛГБТИ хора, която е напълно анонимна и в която, освен съвети и насоки, участниците могат да обменят и контакти помежду си при пълна конфиденциалност.

Темата за хомосексуалността е съпроводена от много митове, недоверие, срам и обществен натиск. Коректната информация и споделянето на опит в добронамерена среда ще ви помогнат като родители и роднини на ЛГБТИ хора да преодолеете сложните чувства и да изградите здрави и щастливи семейства.

Още публикации

Онлайн GLAS

Уеб платформи и онлайн кампании част от дигиталното портфолио на Фондация GLAS.

 
Work It OUT
Rainbow Hub
BrinkItOn
We Are Tolerant
Sofia Pride
Stop Hate
Sofia Pride Arts